За результатами щоденного моніторингу радіаційного фону, який проводиться спільно з фахівцями Івано-
Франківської регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби, в місті Івано-Франківську
перевищень рівнів природних фонових значень не відзначалося. За результатами аналізу вимірювань, природний
радіаційний фон на Прикарпатті можна визнати радіаційно безпечним.
Показник потужності поглиненої в повітрі дози гамма-випромінювання (радіаційний фон) на території міста Івано-Франківська станом на 11 листопада 2022 року становить 0,12 мкЗв/год. (при пороговому значенні 0,32 мкЗв/год.). За
вказаний період радіаційний фон є таким, який не перевищує властивий для цієї території природний фон.
Крім того фахівцями державних лабораторій Держпродспоживслужби Івано- Франківської області здійснюється лабораторний контроль радіологічних показників у харчових продуктах:
● на агропродовольчих ринках:
- овочі (середній вміст Cs – 31,01-32,15 Бк/кг (при нормі 70 Бк/кг));
- фрукти (середній вміст Cs – 53,62-57,46 Бк/кг (при нормі 70 Бк/кг));
- гриби сухі (середній вміст Cs – 415,59-490,93 Бк/кг (при нормі 2 500 Бк/кг)).
● на промисловому виробництві харчових продуктів: - м’ясо та м’ясні продукти (середній вміст Cs – 3,05-3,99 Бк/кг (при нормі 200
Бк/кг), St – 2,52-4,34 Бк/кг (при нормі 20 Бк/кг)); - овочі (середній вміст Cs – 3,33-5,02 Бк/кг (при нормі 70 Бк/кг), St – 2,34-2,73
Бк/кг (при нормі 10 Бк/кг)); - соя (середній вміст Cs – 3,67 Бк/кг (при нормі 50 Бк/кг), St – 4,15 Бк/кг (при
нормі 20 Бк/кг)); - соняшник (середній вміст Cs – 5,29-5,37 Бк/кг (при нормі 50 Бк/кг), St – 2,94-
3,16 Бк/кг (при нормі 20 Бк/кг)); - кукурудза (середній вміст Cs – 3,40-6,06 Бк/кг (при нормі 50 Бк/кг), St – 2,34-
4,56 Бк/кг (при нормі 20 Бк/кг)).