За результатами щоденного моніторингу радіаційного фону, який проводиться спільно з фахівцями Івано-Франківської
регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби, в місті Івано-Франківську перевищень рівнів природних
фонових значень не відзначалося.
За результатами аналізу вимірювань, природний радіаційний фон на Прикарпатті можна визнати радіаційно безпечним.
Показник потужності поглиненої в повітрі дози гамма- випромінювання (радіаційний фон) на території міста Івано-Франківська станом на 28 жовтня 2022 року становить 0,13 мкЗв/год. (при пороговому значенні 0,32 мкЗв/год.). За вказаний період радіаційний фон є таким, який не перевищує властивий для цієї території природний фон.
Крім того фахівцями державних лабораторій Держпродспоживслужби Івано- Франківської області здійснюється лабораторний контроль радіологічних показників у харчових продуктах:
● на агропродовольчих ринках:
- овочі (середній вміст Cs – 28,62-32,04 Бк/кг (при нормі 40 Бк/кг));
- фрукти (середній вміст Cs – 52,11-56,43 Бк/кг (при нормі 70 Бк/кг));
- гриби свіжі (середній вміст Cs – 96,89-166,53 Бк/кг (при нормі 500 Бк/кг));
- гриби сухі (середній вміст Cs – 518,53-589,44 Бк/кг (при нормі 2 500 Бк/кг)).
● на промисловому виробництві харчових продуктів: - м’ясо та м’ясні продукти (середній вміст Cs – 3,21 Бк/кг (при нормі 200 Бк/кг), St –
3,30 Бк/кг (при нормі 20 Бк/кг)); - фрукти (середній вміст Cs – 3,78-5,95 Бк/кг (при нормі 70 Бк/кг), St 2,64-2,72 – Бк/кг
(при нормі 10 Бк/кг)); - соя (середній вміст Cs – 3,86-8,98 Бк/кг (при нормі 50 Бк/кг), St – 3,76-4,77 Бк/кг (при
нормі 20 Бк/кг)); - соняшник (середній вміст Cs – 5,69-12,26 Бк/кг (при нормі 50 Бк/кг), St – 3,17-3,91
Бк/кг (при нормі 20 Бк/кг)); - яєчні продукти (середній вміст Cs – 3,17 Бк/кг (при нормі 100 Бк/кг), St – 3,64 Бк/кг
(при нормі 30 Бк/кг)); - риба морожена (середній вміст Cs – 3,77 Бк/кг (при нормі 150 Бк/кг), St – 3,80 Бк/кг
(при нормі 35 Бк/кг)).